Weather data OK.
Haarlemmermeer
12 °C
imageimageimage

shadow

Overkapping polycarbonaat

Polycarbonaatplaat zijn kunststof kanaalplaten die veel toegepast worden in houten en aluminium overkappingen. Ondanks de voordelen zoals lichtgewicht en slagvast heeft het polycarbonaat ook nadelen. Als specialist in terrasoverkappingen en zonwering informeren wij u graag naar de nadelen van polycarbonaatplaten. 

Na verloop van tijd verouderd het kunststof en dan is de slagvastheid zeer klein. Het verkleuren van de platen in de loop van de jaren is en blijft een probleem. Dan is er nog een probleem waar niemand over spreekt en dat is het geluidsoverlast tijdens een regen of hagelbui. Denk maar eens aan een mooie zomerse avond en een onverwachte onweersbui. Dan zit je wel droog onder de overkapping met kunststof platen maar je kan elkaar niet of nauwelijks meer verstaan. 

Verder zijn de overkappingen met polycarbonaatplaten niet te belopen. Onze overkappingen voorzien van gelaagd glas zijn wel beloopbaar en daardoor kunnen bovenliggende kozijnen en ramen normaal gesproken goed bereikbaar blijven voor onderhoud.

Wij zijn dan ook geen voorstander van terrasoverkappingen met dakbedekking van polycarbonaat kanaalplaten.

Adres

Kruisweg 1051 - 1053
2131 CS Hoofddorp
tel. 023 - 561 32 38